Onze werkwijze !

- Zo snel mogelijk klanten zoeken voor alle vrijkomende gebruikte klinkers. Wij beschikken over een uitgebreid netwerk aan contacten.
- Een faire prijs realiseren voor de klinkerleverancier als wel de afnemer zodat beide partijen een tevreden gevoel bij de transactie hebben.
- Alle klanten in Nederland bedienen tegen een een zo scherp mogelijke prijs. Indien gewenst blijven afnemer e/o leverancier anoniem.
- Open kaart spelen over goederen én marges voor KlinkerCentrale. Kortingen die we kunnen bedingen zullen onze klanten ten goede komen.
- Nieuwe klinkers nemen we níet eerst in opslag maar leveren we rechtstreeks v.a. de fabriek. Hierdoor zijn de bijkomende kosten beduidend lager.

Tevredenheid bij alle partijen

Wij maken foto's op locatie voor een goede en correcte presentatie van de koopwaar. Op verzoek krijgt de -potentiële-  koper -voor zover toegestaan- gelegenheid om de materialen vooraf te bezichtigen of inspecteren. Op deze manier kunnen we goede en eerlijke deals sluiten. 

Kortingen

Waar mogelijk kan de klant profiteren van prijsvoordelen die we realiseren door slimme afspraken dan wel zelfwerkzaamheid. Kijk bij 'KORTINGEN'.

KlinkerCentrale levert uit eigen voorraad maar treedt in voorkomende gevallen ook op als bemiddelaar voor externe leveranciers.
In het laatste geval geldt; zijn de klinkers verkocht, geleverd én betaald, pas dan komen de bemiddelingskosten van KlinkerCentrale in beeld voor de leverancier. M.a.w. lukt het KlinkerCentrale niet om een koper te vinden betaalt de leverancier géén bemiddelingskosten. Als leverancier loopt u dus geen enkel risico op dat vlak, terwijl advertentie- en andere kosten (o.a. het op lokatie foto's maken en eventueel met potentiële kopers gaan kijken) voor KlinkerCentrale zijn. Is eenmaal correct geleverd en betaald, wordt tussen de leverancier en KlinkerCentrale afgerekend wat betreft de vooraf overeengekomen bemiddelingskosten.
Nieuwe materialen vallen nagenoeg altijd onder KOMO-keur en daarvoor geldt een vaste standaard. Inspectie van de koopwaar zal in principe achterwege blijven en hier geldt een andere wijze van facturering. Nieuwe klanten zullen de éérste bestelling(en) in principe vooruit betalen tot een goede vertrouwensrelatie aanwezig is.

Totaal bedieningsconcept

Ook voor wat betreft het transport hebben wij goede contacten zodat we nagenoeg altijd een ieder van dienst kunnen zijn. Daarnaast hebben we ook goede contacten met enkele vakmensen op het gebied van grondverzet- en bestratingswerkzaamheden. Tenslotte kunnen we ook diverse vormen van tuindecoratie aanbieden zoals sierbestrating, natuursteen maar ook (betonnen) tuinmeubilair valt binnen ons assortiment.

Onze kortingen 

Kortingen die wij kunnen realiseren proberen we altijd ook -deels- door te leiden naar onze klanten. M.a.w. ook de consument profiteert daar van mee. We werken derhalve mee aan innoverende werkmethodieken, inzet van internetverkoop en heldere afspraken met korte werklijnen. Hieronder benoemen we een aantal voorbeelden van dit soort regelingen die voor allemaal voordeel op leveren.

ROOIKORTING

De rooikorting is hier een voorbeeld van. Door korte lijnen met uitvoerders weten wij vaak tijdig wanneer nieuwe projecten op stapel staan. Dat houdt in dat we dan de gelegenheid hebben om rechtstreeks uit een project de materialen op een voordelige manier naar een nieuwe eigenaar te brengen. U dient daar ook zelf aan mee te werken door uw aanvraag vroegtijdig aan ons door te geven. Hoe eerder wij uw belang kennen, hoe meer kans we maken om wat voor u te kunnen betekenen.

ZELFBEDIENING / SELFSERVICE

Op momenten dat marges te klein worden om aan wensen te voldoen, proberen we d.m.v. selfservice de dienstverlening toch in stand te houden. We schaffen het dan niet af maar proberen het selfservice-concept in te zetten. Gerealiseerde voordelen kunnen hier worden ingezet om de prijs laag te houden dan wel een lagere minimale bestelhoeveelheid te hanteren.

ZELFWERKZAAMHEID
We hebben een ' WINKEL ' ingericht waar we de diverse beschikbare materialen presenteren. De ' WINKEL ' is bedoeld om u te tonen wat ons beschikbare aanbod is. Dit zijn de primaire categorieën (deze structuur vindt u in de winkel ook weer terug net onder de menubalk boven);

A1-6. beton materialen incl. keramische tegels
B1-4. overige keramische/gebakken materialen
C1.    grastegels/bermblokken/grasblokken
D1.    (beton-)banden/kantopsluiting
E5-6. natuursteen, zand en overig

De werkwijze is hier dat u ons bericht stuurt m.b.t. een bepaalde advertentie en daarbij aangeeft de gewenste hoeveelheid en naar welke postcode/regio mogelijk geleverd moet worden. Wij beoordelen dan de beschikbaarheid en sturen u een prijsopgave op maat voor het gevraagde of -indien beschikbaar- een passend alternatief.
Niet iedereen zal op deze wijze te werk willen gaan en daarvoor hebben we een aantal andere opties hieronder beschikbaar.

POSTCODE INVULLEN en zoek bij Marktplaats
In bepaalde situaties is het voor de klant handiger om te zoeken binnen een bepaalde regio. Ga naar onze sectie op Marktplaats   (opent in nieuw venster) en vul uw eigen postcode in en de straal waarbinnen u wilt zoeken. 

Webshop voor nieuwe materialen
Bedoeld voor de consument die voordelig nieuwe materialen wil kopen. We kunnen van diverse leveranciers het volledige assortiment leveren maar hebben niet de intentie om alles in de webshop te tonen. We kiezen ervoor om slechts een beperkt assortiment te tonen -alleen het meest gevraagde- maar dan wel tegen een superscherpe prijs. Kijk daarvoor in de webshop ' KlinkerDirect ' (opent in een nieuw venster). Zoekt u iets wat niet in de webshop aanwezig is, vraag ons er naar.

Zelfbediening gebruikte betonklinkers
Kiest een gemeente voor herinrichting van een bepaalde wijk of stadsdeel dan komen veelal de bestaande materialen voor hergebruik beschikbaar. Dit zijn vaak beton of gebakken materialen die een tweede leven verdienen. Met name de betonklinkers zijn vaak nog volledig functioneel en kunnen hergebruikt worden op een parkeerplaats, op- of inrit of terras. De betonklinker als 'keiformaat' -ook wel bkk of bss genoemd- is zodanig gestandaardiseerd dat we daar een zelfbediening voor hebben opgezet voor gebruikte materialen. Kijk hier voor de ' Goedkope Betonklinkers ' (opent in een nieuw venster). 

Zelfbediening gebruikte betontegels
Wat geldt voor de betonklinker geldt ook voor de betontegels. Bij een herinrichting komen er gebruikte tegels beschikbaar die nog volledig functioneel zijn. Deze tegels kunnen opnieuw worden gebruikt voor het aanleggen van een pad of plein maar ook zien we veel hergebruik als ballast (in het ruim van een boot of bij zonnepanelen) of als basis voor een nieuwe fundering. Het gaat dan veelal om 30x30-tegels (stoeptegels, trottoirtegels of tuintegels) die beschikbaar komen in diktematen variërend van 3cm tot soms wel 12 cm. Niet altijd is elke diktemaat als 'gebruikt' beschikbaar maar we hebben van de meest voorkomende een selfservice opgezet onder de naam ' KlinkerCentrale Tegelservice ' (opent in een nieuw venster). 

Overige roerende zaken
Tijdens onze activiteitenkomen we niet alleen gebruikte bestratingsmaterialen tegen die een tweede leven verdienen. We ondersteunen ook bedrijven bij het ruimen van gebouwen en terreinen en ook daar komen vaak nog gebruikte -of minder courante nieuwe- materialen beschikbaar die voor hergebruik kunnen worden aangeboden. We doen dit via het loket van ' BRIMA-Handel ' (opent in een nieuw venster).


COMBI-KORTING

Indien u tijdig uw bestelling doorgeeft kunnen wij proberen zaken te combineren. Dit zal zich veelal uiten in voordeliger transportkosten. Wij doen dit altijd al op de achtergrond. Hoe eerder wij uw bestelling hebben ontvangen hoe meer kans we hebben om een combinatie in uw voordeel op te zetten.

Zo zullen wellicht nog meer zaken en trajecten door ons verbeterpunten ingevoerd kunnen worden welke zich zullen vertalen in -voor ons en leveranciers- lagere kosten wat weer aanleiding kan zijn om prijzen aantrekkelijk te houden. 

ROOIKORTING gebruikte materialen

ROOIKORTING is mogelijk voor een volle vracht gebruikte materialen (bij 7cm of 8cm steen- of tegeldikte is dat 180-200m2). Door bij hergebruik van bestaande materialen rechtstreeks uit een rooiproject naar de nieuwe eigenaar te leveren besparen we transport- en opslagkosten. Deze besparing geven we door naar u als klant. Wij maken deze projecten bekend met de term 'ROOIKORTING'. Bij een vracht van 180m2 is uw voordeel € 270,00 - € 450,00 excl. BTW.

BESCHIKBAARHEID van rooikorting

Rooikorting zal in principe alleen aan de orde zijn bij gebruikte materialen. Echter in een enkel geval worden wij ingeschakeld bij 'leegverkoop' en ook dan gaat het principe op dat we liever vanaf de oorspronkelijke locatie leveren dan dat we het eerst naar ons eigen depot moeten verplaatsen. Ook zulke situaties bieden wij aan als 'rooikorting'.Actuele projecten met 'rooikorting' kunt u in onze winkel terug vinden. Onze winkel is opgedeeld in een aantal categorieën en daar kunt u weer kiezen voor 'nieuw' of 'gebruikt'. Met gebruik van het zoekveld boven aan de pagina kunt u -per categorie- zoeken naar de -volgens onze informatie- actuele projecten. Heeft u belang bij één van die projecten laat het ons z.s.m. weten. Wij checken voor u of voor dat project de rooikorting nog geldt en u ontvangt van ons een persoonlijke prijsopgave.

We leveren in principe door het hele land -eilanden alleen in overleg- en de Duitse en Belgische grensstreek. Wilt u eerst bezichtigen is het mogelijk om ook gericht in uw eigen regio te zoeken.

ALLEEN IN UW REGIO

Actuele projecten met rooikorting IN UW REGIO betreffende gebruikte betonklinkers vindt u <hier>     <=============(er opent een nieuw pop-up scherm, u dient -rechtsboven- de cijfers van uw postcode en zoekafstand op te geven)

Actuele projecten met rooikorting IN UW REGIO  betreffende gebruikte gebakken klinkers vindt u <hier>    <=============(er opent een nieuw pop-up scherm, u dient -rechtsboven- de cijfers van uw postcode en zoekafstand op te geven)

Korting gebruikte betontegels tuintegels

De betontegel is ook bekend onder de namen tuintegel, stoeptegel, terrastegel en trottoirtegel. Meestvoorkomende maatvoering is L x B = 30 x 30cm met een diversiteit aan diktematen (afhankelijk van de gewenste belastbaarheid). De keus voor gebruikte tegels is ruim wat betreft kleur en diktemaat maar altijd afhankelijk van de op dat moment beschikbare projecten.

Bestellingen gebruikte terrastegels kleiner dan 55m2 kunnen alleen via de   <selfservice gebruikte tegels> worden geplaatst. 

VUISTREGEL GEBRUIKTE BETONTEGELS 30x30x4,5cm of 30x30x5cm kleur grijs, leveren in pakketten, volle vrachten (=285-300m2)

hoeveelheid prijs p/m2 excl. BTW en Transport Transport excl. BTW (indicatie)  
297m2  € 2,20 € 90,00 transport onder voorbehoud regio
202-297m2 € 2,65 € 90,00 transport onder voorbehoud regio
119-201m2 € 2,75
€ 90,00
transport onder voorbehoud regio
59-118m2 € 2,85 € 90,00 transport onder voorbehoud regio
47-58m2 € 2,95 € 90,00 transport onder voorbehoud regio
35-46m2 € 3,45 € 90,00 transport onder voorbehoud regio
23-34m2 € 3,95 € 90,00 transport onder voorbehoud regio
minder dan 47m2 alleen via de zelfbediening tegelservice zie tegelservice transport onder voorbehoud regio

 

 

 

 

 


KORTING door zelfbediening/selfservice

Voor gebruikte betontegels hebben we een zelfbediening beschikbaar op <KlinkerCentrale Tegelservice> (opent in nieuw venster).
Bestellen of vrijblijvend (aan)vragen via de knop < contact > kan natuurlijk ook. U ontvangt altijd éérst een prijsopgave. 

Wij bieden stoeptegels / terrastegels / tuintegels / betontegels / trottoirtegels op 3 manieren aan;
-gebruikte betontegels waar het niet zo nauw komt en b.v. een lik verf mag aanwezig zijn, voordelig te bestellen via de <zelfbediening gebruikte betontegels> (opent in nieuw venster).
-gebruikte betontegels met een keurig uiterlijk of juist met een specifiek uiterlijk of B-keus nieuw, via de <WINKEL> .
-nieuwe betontegels die rechtstreeks af fabriek worden geleverd via <KlinkerDirect>   of de  <WINKEL> .

Of u nu kiest voor nieuwe dan wel gebruikte stoeptegels, denk er aan om -indien ook nodig- voordelig (ophoog-)zand e/o opsluitbanden mee te bestellen.

Korting voor B-keus / 2e sortering / B-kwaliteit

Dit is een korting die die u ontvangt omdat u met wat mindere kwaliteit genoegen neemt. Anders dan andere aanbieders noemen wij deze variant geheel afzonderlijk, we willen namelijk niet dat de consument -onterecht- veronderstelt A-kwaliteit te kopen. Wij bieden voor nieuwe materialen in principe altijd eerste kwaliteit aan en nieuwe materialen -m.u.v. nieuwe betontegels- voldoen aan de strenge eisen die gelden voor KOMO-keur. B-keus materialen zijn veelal materialen die er goed uitzien en volledig functioneel zijn maar ze voldoen b.v. wat betreft de kleurstelling niet geheel aan de normen voor KOMO. Of er zit wat beschadiging aan enkele klinkers omdat tijdens het productieproces een kiezelsteen verkeerd in de mal heeft gezeten. Veelal zijn het kleine tekortkomingen die de functionaliteit van het materiaal totaal niet beïnvloeden, maar er mag gewoon geen KOMO-label op worden geplakt omdat ze niet helemaal perfect zijn. Dit soort 'mislukte' partijen worden in voorkomende gevallen aangeboden als 'B-keus' tegen een gereduceerde prijs. In onze winkels zult u enkele partijen van B-kwaliteit tegenkomen. Anders dan enkele sommige andere aanbieder vermelden wij ALTIJD dat het 'B-keus' betreft.

BESCHIKBAARHEID

De beschikbaarheid is altijd 'onder voorbehoud' en hangt af van het feit of er recent bij de fabrikant een mislukte productie heeft plaatsgevonden. Heeft u belang bij B-keus materialen, dan kunt u een 'vrijblijvende aanvraag' (knop rechtsboven) daartoe bij ons indienen. Wij kijken dan wat er actueel beschikbaar is en informeren u vrijblijvend. In voorkomende gevallen bieden we B-keus in onze winkel aan. Er staat dan duidelijk vermeld dat het om B-keus gaat. Realiseer u wel dat u in één keer de juiste hoeveelheid gaat kopen, later passende B-keus erbij zoeken is vaak lastig.