Ons totale aanbod

Wij hebben -nog- niet de intentie het meest uitgebreide assortiment in onze winkel aan te bieden. Materialen die niet 'standaard' zijn wilt u veelal toch eerst 'live' kunnen bekijken en daarvoor is internetverkoop vanaf een foto niet de aangewezen manier. 

Goedkope betontegels, betonklinkers en (beton)banden (nieuw en gebruikt); 

Nieuwe materialen leveren we -in principe voor onbeperkte hoeveelheden- af fabriek en -indien aangegeven- voldoen deze aan KOMO-normen zodat u kunt vertrouwen op identieke materialen. Blijkt er achteraf toch een nadrukkelijke onvolkomenheid aanwezig wordt dit opgelost.B-keuze materialen (voldoen niet aan KOMO) op aanvraag. Gebruikte materialen komen uit depot of direct vanaf rooilocatie (rooikorting). Gebruikte materialen zijn altijd volledig functioneel maar wel herkenbaar als 'gebruikt'. We adverteren ons aanbod altijd op basis van de maximaal beschikbare partij. U weet dan wat u maximaal kunt bestellen uit die partij, maar minder mag ook (meestal geldt een bepaalde minimale bestelhoeveelheid. Dat 'minimum' varieert maar via de 'zelfbediening' ' gebruikte betonklinkers ' of ' gebruikte betontegels ' is veelal de beste kans van slagen voor 'kleine bestellingen' mogelijk. Dien daar een aanvraag in en wij leggen het voor aan de transporteur). Wij zien er op toe dat materialen per partij gescheiden blijven. Nieuwe B-keuze materialen worden ook als partij aangeboden.

Goedkope gebakken klinkers en natuursteen materialen (nieuw en gebruikt);

Nieuwe materialen bieden we aan rechtstreeks -af fabriek- en in de vorm van goedkope restpartijen e/o B-keuze (eventueel uit depot). Gebruikte materialen bieden we aan op partij basis. Ook hier geldt het principe dat we partijen altijd afzonderlijk aanbieden om te bevorderen dat u van uniforme materialen mag uitgaan. Ook hier geldt dat u minder mag bestellen dan de genoemde maximaal beschikbare hoeveelheid,Kleine bestellingen en transport; een wezenlijk deel van uw prijs betreft de kosten van het transport. Daardoor gelden minimale bestelhoeveelheden omdat het transport anders relatief te duur is. Ook afstand speelt hierbij een rol en daarom krijgt U altijd eerst een opgave van de voor u geldende transporttoeslag (veelal wordt volstaan met een transportbijdrage van € 90,00 excl. BTW). Bij leveringen kleiner dan 85m2 is levering veelal mogelijk met een toeslag (bv omdat alleen op pallets kan worden geleverd). Dit werkt prijsverhogend voor gebruikte materialen, het prijsverschil tussen nieuw en gebruikt is bij kleine hoeveelheden slechts klein. Extra voordeel door zelfbediening; voor gebruikte betontegels bieden we een selfservice aan met 'korting' voor uw zelfwerkzaamheid. U wikkelt zelf uw bestelling online af met reductie op uw prijs en een lagere minimale bestelhoeveelheid.HOE BESTELLEN OF VRIJBLIJVEND VRAGEN; maakt u geen gebruik van de 'zelfbediening' kunt u rechtsboven -onder de knop 'vrijblijvend (aan)vragen'- uw (aan)vraag zo compleet mogelijk invullen. U ontvangt z.s.m. antwoord e/o een prijsopgave incl. kosten voor transport. Pas na uw acceptatie van de offerte zal de levering worden opgestart. Gebruikte materialen kunnen veelal betaald worden bij levering aan de chauffeur, nieuwe materialen dienen veelal altijd vooraf betaald te worden. Alle genoemde prijzen gelden excl. BTW en excl. transport, ténzij nadrukkelijk anders is vermeld.

Hoe het werkt

De leveringstrajecten van nieuwe en gebruikte materialen verschillen onderling;

dit gegeven leidt er toe dat niet het totale aanbod binnen één uniform model kunnen worden aangeboden. Derhalve kiezen wij er voor om het totale aanbod -per afzonderlijk partijen zelfstandig- te tonen en te adverteren. Zodra u een advertentie ziet waar u belang bij heeft dan geeft u ons dat per mail of telefonisch door. U geeft dan tevens aan welke hoeveelheid u wenst en naar welke regio het geleverd zou moeten worden en aansluitend ontvangt u z.s.m. een individuele offerte. Daar waar wij denken een beter of ander alternatief ook beschikbaar te hebben bieden wij ook die vrijblijvend aan.

Beton- en gebakken klinkers, tegels, natuursteen materialen en (beton)banden (nieuw en gebruikt);

Nieuwe materialen leveren we -in principe voor onbeperkte hoeveelheden- veelal af fabriek en -indien aangegeven- voldoen deze aan KOMO-normen zodat u kunt vertrouwen op identieke materialen. Blijkt er achteraf toch een nadrukkelijke onvolkomenheid aanwezig wordt dit opgelost.B-keus materialen (voldoen niet aan KOMO) bieden we ook aan (beschikbaarheid 'op aanvraag'). Als het om B-keus gaat vermelden wij het er bij.Gebruikte materialen komen uit depot of direct vanaf rooilocatie (rooikorting). Gebruikte materialen zijn altijd volledig functioneel maar wel herkenbaar als 'gebruikt'. We adverteren ons aanbod altijd op basis van de maximaal beschikbare partij. U weet dan wat u maximaal kunt bestellen uit die partij, maar minder mag ook (meestal geldt een bepaalde minimale bestelhoeveelheid. Dat varieert maar via de 'zelfbediening' is veelal mogelijk). Wij zien er op toe dat materialen per partij gescheiden blijven. Nieuwe B-keuze materialen worden ook als partij aangeboden.

KEUZE NIEUW of GEBRUIKT

Hier kunnen veel overwegingen spelen. Hieronder noemen we er enkele;-Over smaak valt niet te twisten. De één geeft voorkeur aan de 'oude uitstraling' van de al 'afgereden' gebruikte klinker terwijl de ánder houdt van een strakke nieuwe klinker. Vooral bij oude gebakken klinkers speelt dat element.-Een ander wezenlijk verschil kan de beschikbaarheid zijn; tijdens de corona-crisis liepen de levertijden van nieuwe materialen bij veel fabrikanten op tot meerdere maanden terwijl de beschikbare gebruikte materialen meer op peil bleef.-Soms kan het zijn dat -bijvoorbeeld door beperkingen op de loslokatie- voorwaarde is dat er niet 'los gestort' geleverd kan worden. In het vergelijk kan dan een rol spelen dat je voor gebruikte materialen méér moet betalen om eerst te laten stapelen. Nieuwe materialen hebben dan als voordeel dat ze al 'gestapeld' uit het productieproces komen.-Tenslotte kan ook nog een keuze-element zijn om te bekijken waar de materalen zich bevinden ten opzichte van uw gewenste lokatie van levering, dit heeft te maken met de mogelijkheden v an transport. Het voert te ver om alle mogelijke varianten hier te beschrijven maar zeker sinds voorjaar 2022 een wezenlijk aspect om rekening mee te houden.

Veelal kunnen wij zowel nieuw als gebruikt leveren, bij ons krijgt u -op verzoek en indien daadwerkelijk beschikbaar- een prijsopgave voor zowel nieuw als gebruikt. Wij hebben geen voorkeur en kunnen derhalve onafhankelijk vrijblijvend adviseren. Of u nu kiest voor nieuw of gebruikt, U krijgt altijd éérst een vrijblijvende prijsopgave incl. transport van ons.

HOE BESTELLEN OF VRIJBLIJVEND VRAGEN;

indien u geen gebruik maakt van de 'zelfbediening' kunt u rechtsboven -onder de knop 'vrijblijvend (aan)vragen'- uw (aan)vraag zo compleet mogelijk invullen. U ontvangt z.s.m. antwoord e/o een prijsopgave incl. kosten voor transport. Pas na uw acceptatie van de offerte zal de levering worden opgestart. Gebruikte materialen kunnen veelal betaald worden bij levering aan de chauffeur, nieuwe materialen dienen veelal altijd vooraf betaald te worden. Alle genoemde prijzen gelden excl. BTW en excl. transport, ténzij nadrukkelijk anders is vermeld.

Kleine bestellingen en transport;

Een wezenlijk deel van uw prijs betreft de kosten van het transport. Daardoor gelden minimale bestelhoeveelheden omdat het transport anders relatief te duur is. Ook afstand speelt hierbij een rol en daarom krijgt U altijd eerst een opgave van de voor u geldende transporttoeslag (veelal wordt volstaan met een transportbijdrage van € 90,00 excl. BTW). Bij leveringen kleiner dan 85m2 is levering veelal mogelijk met een toeslag (bv omdat alleen op pallets kan worden geleverd of in big bags). Dit werkt prijsverhogend voor gebruikte materialen, het prijsverschil tussen nieuw en gebruikt is bij kleine hoeveelheden slechts beperkt. Extra voordeel door zelfbediening; voor gebruikte betontegels bieden we een selfservice aan met 'korting' voor uw zelfwerkzaamheid. U wikkelt zelf uw bestelling online af met reductie op uw prijs en een lagere minimale bestelhoeveelheid. Vooralsnog geldt de zelfbediening alleen voor . In de loop van 2019 zal dit ook voor meest gangbare NIEUWE materialen worden aangeboden (betonklinkers, gebakken klinkers, opsluitbanden en terrastegels).

PRIJSVORMING GEBRUIKTE KLINKERS

Een gebruikte beton- of gebakken klinker van het kei-, dik- of waalformaat kan los gestort worden geleverd, er zal geen noemenswaardige beschadiging ontstaan. Dit is extra voordelig als er volle vrachten geleverd kunnen worden (180-205m2 bij steendikte 7-8cm).
Een significant deel van de totale prijs bestaat uit kosten die worden gemaakt voor laden, transport en eventuele opslag en eventueel palletteren. 

Wanneer wij rechtstreeks uit een rooiproject de gebruikte klinkers (maar dat geldt ook voor andere materialen) naar een nieuwe eigenaar kunnen rijden dan is dat de meest voordelige optie. Dan geldt de zogenoemde ROOIKORTING. Kiest u voor levering op pallets voor gebruikte klinkers dan moeten ze in bijna alle gevallen eerst naar een depot voor stapeling en dan wordt het duurder. 

INDICATIE PRIJSREGELS GEBRUIKTE KLINKERS,
-A- gebruikte klinkers zijn veelal meest voordelig, transporttoeslag afhankelijk afstand (genoemde bedragen zijn excl. BTW);

-B- levering van volle vracht (180m2 bij 8cm dik) rechtstreeks uit een rooiproject. Hier kunnen we leveren met ROOIKORTING.

-C- levering 85-180m2 moet altijd via een centraal depot. Er geldt een toeslag van veelal € 1,50 p/m2.

-D- levering 30-85m2 moet altijd via een centraal depot. Er geldt een EXTRA toeslag van € 0,50 op -C-.

-E- levering minder dan 30m2 moet altijd via een centraal depot en alleen (prijs) op aanvraag. Mogelijk is levering op pallets voorwaarde.

-F- levering op pallets of in big bags veelal af te wikkelen via een centraal depot. Er geldt een toeslag (op aanvraag) voor extra kosten.

-G- transport. Onder de noemer 'transport' valt ook het laden en lossen. Sinds voorjaar 2022 geldt een MINIMAAL transport van € 90,00. Zie bij <transport> voor een nadere toelichting.

Een volle vracht wordt o.a. bepaald door het 'maximaal toegestane gewicht van de lading' volgens nationale wetgeving. In Nederland geldt een maximaal toegestaan gewicht voor de lading van ongeveer 32.000kg. Bij nieuwe en gebruikte beton- en gebakken klinkers geldt dan -bij materiaaldikte 8cm- 180m2 als een volle vracht. 

Rooikorting info

ROOIKORTING is mogelijk voor een volle vracht gebruikte materialen (bij 7cm of 8cm steen- of tegeldikte is dat 180-200m2). Door bij hergebruik van bestaande materialen rechtstreeks uit een rooiproject naar de nieuwe eigenaar te leveren besparen we transport- en opslagkosten. Deze besparing geven we door naar u als klant. Wij maken deze projecten bekend met de term 'ROOIKORTING'. Bij een vracht van 180m2 is uw voordeel € 270,00 - € 450,00 excl. BTW.

BESCHIKBAARHEID van rooikorting

Rooikorting zal in principe alleen aan de orde zijn bij gebruikte materialen. Echter in een enkel geval worden wij ingeschakeld bij 'leegverkoop' en ook dan gaat het principe op dat we liever vanaf de oorspronkelijke locatie leveren dan dat we het eerst naar ons eigen depot moeten verplaatsen. Ook zulke situaties bieden wij aan als 'rooikorting'. Actuele projecten met 'rooikorting' kunt u in onze winkel terug vinden. Onze winkel is opgedeeld in een aantal categorieën en daar kunt u weer kiezen voor 'nieuw' of 'gebruikt'. Met gebruik van het zoekveld boven aan de pagina kunt u -per categorie- zoeken naar de -volgens onze informatie- actuele projecten. Heeft u belang bij één van die projecten laat het ons z.s.m. weten. Wij checken voor u of voor dat project de rooikorting nog geldt en u ontvangt van ons een persoonlijke prijsopgave.

We leveren in principe door het hele land -eilanden alleen in overleg- en de Duitse en Belgische grensstreek. Wilt u eerst bezichtigen is het mogelijk om ook gericht in uw eigen regio te zoeken.

ALLEEN IN UW REGIO

Actuele projecten met rooikorting IN UW REGIO betreffende gebruikte betonklinkers en gebruikte gebakken klinkers vindt u < hier > <=====
(er opent een nieuw pop-up scherm, u dient -rechtsboven- de cijfers van uw postcode en zoekafstand op te geven)

Zoeken op postcode info

Geïnteresseerden of potentiële kopers die de materialen eerst willen kunnen bekijken, bieden we graag eerst de gelegenheid tot bezichtiging van de bestrating. 

Zo kunnen er meerdere redenen zijn dat u wilt weten welke bestratingen we in uw regio beschikbaar hebben. We hebben daarom een regeling getroffen met Marktplaats welke u in de gelegenheid stelt om -binnen ons productaanbod- regionaal te zoeken. Wilt u gaan bezichtigen stuur ons een bericht voor de locatiegegevens.

VOORBEELD zoeken op postcode / regio

We hebben een < voorbeeld zoekopdracht > gemaakt welke zoekt naar lopende projecten met rooikorting voor betonklinkers binnen een straal van 50km rondom Utrecht (postcode 3511 AK). Pas dit voorbeeld aan naar uw eigen postcode door bovenin uw eigen postcode in te vullen (doet Marktplaats zelf zodra u inlogt) en u weet wat ons actuele aanbod in uw nabije regio is.

Zoekt u geen betonklinkers maar specifiek gebakken klinkers, wijzig de zoekterm 'beton' naar 'gebakken' en u ons aanbod getoond. Wilt u weten of er gebakken keiformaten in uw regio gerooid gaan worden, zoek dan bijvoorbeeld op 'gebakken kei'. Wij weten dat dit nog niet helemaal feilloos werkt, maar willen het u toch niet onthouden, wellicht kunt u er toch al voldoende mee uit de voeten.

NIETS GEVONDEN

Geeft uw zoekopdracht geen resultaten, kijk dan gewoon in onze  < winkel > of stuur ons een bericht. Niet van alle beschikbare materialen is een afzonderlijke advertentie aangemaakt en wellicht kunnen we u dan toch van dienst zijn. Gebruik bij voorkeur de knop rechtsboven 'vrijblijvend (aan-)vragen / bestellen'. U krijgt altijd éérst een opgave over beschikbaarheid en prijs incl. Transport.  

Betonklinkers info

BETONKLINKERSBetonklinkers zijn een robuuste en degelijke vorm van bestrating. Diverse fabrikanten produceren betonklinkers in nagenoeg uniforme standaard afmetingen met KOMO-label. Vooralsnog beperken wij ons voor nieuwe betonklinkers tot de meest voorkomende formaten betonklinkers. Een bijkomend voordeel bij betonklinkers kan zijn dat u ze ook -na jarenlang gebruik- een tweede leven kunt geven en ze 'op de kop' kunt gebruiken. U gebruikt dan de nog ongeschonden onderkant van de gebruikte betonklinkers als bovenzijde (let op; moeten wel klinkers met volledige kleuring zijn). Men verkrijgt dan de 'getrommelde look' van een nieuwe betonklinker. Sommige fabrikanten geven de betonklinkers niet alleen een volledige kleuring mee maar tevens aan 2 zijden een facetrand, u kunt dan beide zijden van de betonklinker als bovenkant gebruiken.

Fabrikanten zijn in loop van tijd meer uniform gaan produceren en inmiddels maakt men nagenoeg overal deze 3 gangbare formaat betonklinkers; 

OF KIES IN DE  HET DOOR U GEWENSTE FORMAAT !!!

Dit zijn de drie meest toegepaste afmetingen voor de betonklinkers. De lengte is elke keer een geheel veelvoud van de breedte zodat de betonklinkers makkelijk op meerdere manieren aan elkaar gelegd kunnen worden, dit noemt men . Er is een ruim scala aan diktematen beschikbaar. Veel voorkomend zijn diktematen variërend van 6cm tot 10cm. Diktemaat 8cm is vaak gebruikt op parkeerplaatsen, wegen en opritten en is daardoor ook de meest voorkomende. Zoekt u een andere maatvoering betonklinkers, neem dan contact met ons op.

SIERBESTRATING

Betontegels, betonklinkers, gebakken klinkers en andere materialen laten zich goed laten zich goed combineren als sierbestrating. Wij hebben niet de intentie om het totale scala aan sierbestrating aan te bieden. In voorkomende gevallen bieden we echter wel gebruikte sierbestrating aan of restpartijen. Ook grote tegels bieden we op die wijze aan. Kijk voor ons aanbod in de < winkel > of voor nieuwe materialen in onze webshop < KlinkerDirect.nl > .

Gebakken klinkers info

De gebakken klinker is al een oude vorm van bestrating. Diverse fabrikanten produceren deze materialen in nagenoeg uniforme standaard afmetingen met KOMO-label. Wij hebben een zeer ruim assortiment gebakken klinkers voor zowel nieuwe als gebruikte materialen. Gebakken klinkers kunnen tot ruim honderd jaar mee. In de huidige tijd produceren nagenoeg alle fabrikanten de 3 meest gangbare formaten. Maar dat was niet altijd zo en bij gebruikte gebakken klinkers dient u alert te zijn als u gebakken klinkers 'bij koopt' dat u wel exact dezelfde afmetingen neemt. Ook voor de gebakken klinkers kan in hoofdlijnen het onderstaande onderscheid worden gemaakt wat betreft de meest gehanteerde maatvoeringen bij een dikte variërend van 5 tot 9cm; 

OF KIES IN DE  HET GEWENSTE FORMAAT EN BEKIJK ONS ACTUELE AANBOD !!

Dit zijn de drie meest toegepaste afmetingen. De lengte is elke keer een geheel veelvoud van de breedte zodat de klinkers makkelijk op meerdere manieren aan elkaar gelegd kunnen worden, dit noemt men . Maar let wel op, fabrikanten werkten van oudsher allemaal met eigen maatvoeringen en daardoor komen varianten voor die net weer enkele millimeters afwijken. Er is een ruim scala aan diktematen beschikbaar. Meest gehanteerde gebakken klinkers zijn diktematen van 5cm tot 9cm en sommige gebakken klinkers lenen zich er ook goed voor om 'plat' te straten, dus met de zijkant omhoog. Wat betreft productie methode is een onderscheid te maken tussen 'vormbak' en 'strengpers' (de laatste zijn extra hard gebakken).

SIERBESTRATING

Betontegels, betonklinkers en andere materialen laten zich goed combineren met gebakken klinkers als sierbestrating. Wij hebben niet de intentie om het totale scala aan sierbestrating aan te bieden. In voorkomende gevallen bieden we echter wel gebruikte sierbestrating aan of restpartijen. Ook grote tegels bieden we op die wijze aan. Kijk voor het actuele aanbod in onze .

Beton-/terrastegels info

De betontegel is ook bekend onder de namen tuintegel, stoeptegel, terrastegel, straattegel, siertegel en trottoirtegel. Tegels zijn van oudsher de meest gehanteerde vorm van bestrating voor tuin en terras. Diverse fabrikanten produceren deze materialen in nagenoeg uniforme standaard afmetingen met KOMO-label. Op pleinen en terrassen is de meestvoorkomende maatvoering LxB = 30x30cm met een diversiteit aan diktematen (afhankelijk van de gewenste belastbaarheid). Tegenwoordig zien we op terrassen maatvoeringen oplopen tot 100x100cm met allerlei tussenliggende varianten. De belastbaarheid en verwerking van de grote tegels behoeven vaak wat extra aandacht. Wij bieden een uiteenlopend assortiment aan nieuwe en gebruikte tegels en bieden de gelegenheid voor wat extra's als beloning voor uw zelfwerkzaamheid.

OVERZICHT AANBOD EN BESTELLEN van STOEPTEGELS TUINTEGELS TERRASTEGELS TROTTOIRTEGELS BETONTEGELS

Al hetgeen op een tegel lijkt presenteren wij in de . U kunt daar nog weer selecteren op nieuw of gebruikt. (Aan)vragen of bestellen kan via het contactformulier. Als het gaat om gebruikte 30x30-tegels lees hieronder voor extra korting.

KORTING door zelfbediening/selfservice gebruikte 30x30 tegels

Voor gebruikte standaard betontegels bieden we extra voordelig een zelfbediening. Uw zelfwerkzaamheid kunnen we belonen door ook kleine aanvragen te accepteren en zelfs een nog wat lagere prijs. Denk er aan om -voor zover nodig- voordelig (ophoog-)zand e/o opsluitbanden mee te bestellen. Ga hier naar de .

Keuze NIEUW of GEBRUIKT

Deze overweging zal veelal worden bepaald door de beoogde toepassing e/o uw omstandigheden. Nieuwe tegels zien er veelal het mooist uit maar in een aantal gevallen zullen gebruikte materialen ook volstaan. Gebruikte materialen -die wij aanbieden- zijn altijd nog functioneel als bestrating en mogelijk juist gewenst als het om uitbreiding van een bestaand terras gaat. Behalve als bestrating worden gebruikte tegels vaak gebruikt als ballast voor b.v. zonnepanelen of als -extra- fundering (of als hulpmiddel bij betongaas betonmatten). Of als het gewoon niet nieuw hoeft te zijn en de portemonnee even niet meer toe laat.

Natuursteen bestrating info

Natuursteen is de alleroudste manier van bestrating. Beperkt het natuurlijke aanbod in Nederland zich tot zwerfkeien, in ons omringende landen ontgint men natuurlijke bronnen door gesteente in handzame brokken te vervaardigen. Veel van deze stenen vinden we terug in Nederlandse tuinen en terreinen. Natuursteen bestrating kan veelal goed worden toegepast in combinatie met de oer-Hollandse beton- of gebakken klinkers. Soorten natuursteen worden op veel manieren aangeduid en niet altijd is een duidelijk onderscheid te zien of te maken. Voorkomende benamingen zijn o.a. basalt, lava, greskeitjes, hardsteen, graniet, porfier, kasseien, boerenkasseien, kinderkoppen, zweeds graniet, portugees graniet, koperslak, scorio, scoria, chinees hardsteen etc. etc.. Hieronder tonen we we enkele voorbeelden maar kijk in de  voor ons totale aanbod.


We komen natuursteen tegen in allerlei maatvoeringen en slechts zelden zijn ze echt maatvast. Licht inwassen met cement of gekleurd zand leidt vaak tot mooie effecten.

NIEUW of GEBRUIKT

Voor natuursteen is het onderscheid tussen nieuw en gebruikt moeilijk aan te geven. Wij presenteren ons totale aanbod als 'gebruikt'. Natuursteen materialen vindt u hier in onze winkel (dit is ons actuele assortiment van natuursteen materialen). 

SIERBESTRATING

Natuursteen laat zich goed gebruiken -eventueel in combinatie- als sierbestrating. Wij hebben niet de intentie om het totale scala aan sierbestrating aan te bieden. In voorkomende gevallen bieden we echter wel gebruikte sierbestrating aan of restpartijen. Ook grote tegels bieden we op die wijze aan. Kijk voor het actuele aanbod in onze .

Grastegels info

                     grastegels grasbeton grasdallen bermblok vlakke bovenzijde 

grastegels grasbeton grasdallen bermblok reliëf bovenzijde

GRASTEGELS en BERMBLOKKEN

Andere benamingen voor grastegels zijn ook wel grasbeton, grasblokken of grasdallen. Een bermblok is een bijzondere grastegel met minstens één rechte zijde waardoor het bermblok makkelijk tegen een wegkant is te plaatsen. Grastegels worden veel toegepast langs bestaande wegen als extra rijvlak, parkeerstrook of parkeerplaats maar ook op locaties in de natuur, weiland of dierenverblijf waar verharding is gewenst maar b.v. het 'groene uiterlijk' bewaard moet blijven. 

Grastegels zijn momenteel 'hot', het klimaat schotelt ons in rap tempo andere situaties voor. Hierdoor zien we dat de animo voor grastegels ook verschuift naar de particulier. Wij bieden nieuwe grastegels aan van meerdere leveranciers. Standaard leveren we A-kwaliteit/KOMO maar op verzoek leveren we ook nette B-kwaliteit indien beschikbaar (wordt niet per definitie gemaakt). De aard van de beperkte kwaliteit kan velerlei zijn, voor ons geldt als uitgangspunt dat er nog wel een functioneel product resteert ondanks de beperkingen. Gebruikte grastegels zijn slechts bij uitzondering beschikbaar. 

Kijk in de < winkel > voor het actuele meest gevraagde aanbod nieuwe en gebruikte grastegels. Voor ook wat meer uitzonderlijke grastegels kunt u terecht op onze site < grastegels.nl >. Stuur een aanvraag per mail of met behulp van de knop rechtsboven en u ontvangt altijd eerst een vrijblijvende prijsopgave.

opsluitbanden trottoirbanden betonbanden info

Opsluitbanden - ook vaak betonbanden of trottoirbanden genoemd - worden toegepast om klinkers of tegels op hun plaats te houden. Soms worden ze ook ingezet als border in de tuin. Opsluitbanden zijn meestal van beton gemaakt maar ook natuursteen varianten zijn in gebruik. Meest voorkomende maatvoering is een lengte van 100cm en vervolgens meerdere uitvoeringen wat betreft hoogte en breedte. Kleuren variëren met het kleuraanbod van de betonklinkers of -tegels maar meest voorkomend zijn de kleuren grijs en zwart. Wij bieden een zeer ruim assortiment wat betreft nieuwe en gebruikte materialen. U kunt altijd extra voordelig betonbanden mee bestellen als u een bestelling plaatst voor tegels of klinkers. 

Wij bieden zowel nieuwe betonbanden aan als gebruikte betonbanden of B-keus betonbanden. Voor kleine hoeveelheden is de lokale bouwmarkt of hovenier de meest aangewezen instelling om banden te kopen, Voor kleine hoeveelheden is het transport relatief hoog en kunt u het verstandigst ophalen.
U kunt altijd wel zéér voordelig banden e/o (ophoog-)zand bestellen gecombineerd met een normale levering van ander bestratingsmateriaal. Het kan dan voordelig mee op transport en er zijn nagenoeg geen beperkingen wat betreft minimum hoeveelheid.-wilt u alleen betonbanden bestellen dan geldt er een minimale bestelhoeveelheid en -afhankelijk van de hoeveelheid- mogelijk een andere prijs. Voor gebruikte of beschikbare B-keus materialen kunt u terecht in onze  bij het onderdeel 'opsluitbanden'. U kunt ook een  insturen voor een prijsopgave. Dit kan zowel voor nieuwe als gebruikte materialen.

Zie <hier> ons actuele aanbod nieuw en gebruikt opsluitbanden. B-keus eo gebruikte banden als aanbieding soms nóg voordeliger maar beschikbaarheid is altijd 'op aanvraag'. Als 'bijbestelling' (u bestelt tevens bestrating e/o zand) geldt de minimale afname niet of minder (soms wel volle pakketlagen). Wilt u nieuwe betonbanden en nieuwe bestratingsmaterialen kijk dan eens in onze voordelige webshop < KlinkerDirect.nl >.

  voorbeelden opsluitbanden betonbanden stoepbanden (meer kleuren op aanvraag). granietbanden e/o natuursteen banden zie in de winkel.

Sierbestrating info

In de loop van de tijd is er de aparte noemer ontstaan voor bestratingen toegepast in tuinen en -openbare- terreinen. Door meer variëteit in maatvoering, kleur en materiaalkeuze blijft het bestratingsprodukt volop in ontwikkeling. In de volksmond wordt deze ontwikkeling ook wel aangeduid met de term 'sierbestrating'. We zien allerlei nieuwe varianten ontstaan. Veelal zijn het kleinschalige projecten. Sierbestrating is relatief duur.

Dat laatste (relatief duur) komt omdat het veelal om kleine hoeveelheden gaat (kleine tuinen) en het transport weegt dan extra zwaar mee. Omdat het veelal om kleine hoeveelheden gaat is het inzamelen/rooien voor hergebruik nagenoeg nooit lonend. Sierbestrating zal dus -ondanks dat het relatief duur is- veelal nieuw worden aangeschaft. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om andere gebruikte materialen in de (sier)tuin te hergebruiken, hierbij is te denken aan gebruikte betontegels, gebruikte betonklinkers of gebruikte gebakken klinkers. Kijk voor het totale aanbod in onze < winkel >. Voordelige nieuwe materialen kunt u bestellen in onze webshop < KlinkerDirect.nl >.     

De materialen die wij aanbieden zijn al zeer uiteenlopend en bieden u een ruime keus. Onze materialen komen we -al dan niet in combinatie- als toepassing van sierbestrating tegen. KlinkerCentrale heeft echter niet de intentie om het totale assortiment 'nieuwe sierbestrating' te voeren, zeker als het om relatief kleine projecten gaat. Wij denken dat dit meer het werkterrein is voor de lokale bouwmarkt of hovenier, zij kunnen u begeleiden tot in het detail van het product. Wilt u weten wat wij kunnen betekenen voor grote projecten, neem dan contact met ons op. Duidelijk mag zijn dat we wel materialen voor sierbestrating aanbieden. In principe zijn al onze materialen inzetbaar als sierbestrating en ook hebben we een uiteenlopend aanbod beschikbaar. Zowel restpartijen, B-keus materialen en gebruikte materialen op het gebied van betontegels, betonklinkers en gebakken klinkers zijn vormen van sierbestrating. Kijk in de  < winkel > voor al onze mogelijkheden of in de webshop < KlinkerDirect.nl > voor nieuwe materialen.