fbpx

LEGVERBANDEN 
Het toepassen van een legverband heeft twee primaire redenen. Voor het oog is het gewoonweg leuker door wat te variëren met de manier van straten, het is minder saai. Een ander -en wellicht belangrijker effect- is dat de klinkers elkaar als het ware op de plaats houden door ze in een verspringend verband te straten. Dit effect kan verschillen en is afhankelijk van het toegepaste legverband. 

VOORBEELDEN 
Hieronder treft u een aan voorbeelden aan. We hebben niet de intentie om volledig te zijn en willen alleen wat voorbeelden tonen. Elk legverband is onder meerdere benamingen bekend en we vermoeien u niet met de diverse benamingen. In de eerste voorbeelden beperken we ons tot het gebruik van één formaat klinker. 

  

blokverband volsteens verband1  
blok georiënteerd

half steens verband  

  
horizontaal georiënteerd

U kunt ook met de 'richting' spelen. Zo kunt u bijvoorbeeld verticaal of diagonaal gaan leggen, Of horizontaal en verticaal combineren.
Of meerdere formaten klinkers e/o tegels combineren.

  

  
diagonaal georiënteerd


combineer horizontaal en verticaal of speel met andere vormen en formaten

 

Door bijvoorbeeld ook (stoep)tegels in te passen kunt u uw fantasie geheel de vrije loop laten en zijn de mogelijkheden bijna onbegrensd. Let wel op dat u bij diagonaal straten aan de randen met extra werk wordt geconfronteerd indien u geen speciale 'bisschopsmutsen' wilt aanschaffen.
Onderstaande tekening zal wellicht een en ander verduidelijken.

knippen en zagen