Direct naar de winkel voor <gebruikte dikformaat betonklinkers>
Direct naar de winkel voor <nieuwe dikformaat betonklinkers>

DIKFORMAAT BETONKLINKERS
In de bestratingsindustrie geldt dat de m2-prijs hoger wordt naarmate de betonklinker kleiner wordt. Gevolg is dat het keiformaat verreweg het meest is toegepast, op enige afstand gevolgd door het dikformaat. Dit is het formaat betonklinker dat het meest is gehanteerd voor erfjes, pleinen, opritten, straten e.d..

De afmetingen zijn ongeveer L x B = 21 x 7cm. Diktematen variëren van 4cm tot 12cm en is afhankelijk van toepassing en gebruik.
Het meest toegepast is diktemaat 8cm. Niet alle fabrikanten hebben altijd exact het formaat 21x7cm gemaakt. Het kan een paar mm afwijken en dus is het altijd even opletten als u een bestaand stuk wilt gaan uitbreiden. Wel hebben de meeste fabrikanten ervoor gezorgd dat de verhouding L x B exact 1 x 3 bedraagt, bestraten in legverband wordt daardoor mogelijk gemaakt.  

Daarnaast kunnen fabricaten onderling afwijken door het al dan niet aanwezig zijn van een afstandhouder, facetrand, volledige kleuring of alleen een
toplaag. Volledige kleuring verdient de voorkeur, de betonklinker kan dan een tweede leven starten door na verloop van tijd de betonklinker 'onderste boven' te leggen, met de nog ongeschonden onderkant omhoog.

NIEUWE OF GEBRUIKTE BETONKLINKERS
Een gebruikte klinker van dit formaat kan makkelijk los gestort worden geleverd, er zal geen noemenswaardige beschadiging ontstaan. Dit is extra voordelig als er volle vrachten geleverd kunnen worden (180-185m2 bij steendikte 8cm). Daarnaast bestaat een significant deel van de prijs uit kosten die worden gemaakt voor laden, transport en eventuele opslag. Wanneer wij rechtstreeks uit een project de gebruikte betonklinkers naar een nieuwe eigenaar kunnen rijden dan is dat de meest voordelige optie. Kiest u voor levering op pallets dan moeten ze eerst naar een depot voor stapeling en dan wordt het duurder.

PRIJSREGELS GEBRUIKTE BETONKLINKERS
, los gestort, transporttoeslag afhankelijk afstand (genoemde bedragen zijn excl. BTW);

A volle vracht rechtstreeks geleverd uit een project meest voordelig, prijs wordt genoemd in onze advertenties met ROOIKORTING
B 85-180m2 gebruikte betonklinkers
altijd via depot, er geldt een toeslag van € 1,50 p/m2 van A
C 30-85m2 gebruikte betonklinkers
gaan altijd via depot, er geldt een toeslag € 2,00 p/m2 van A
D minder dan 30m2 gebruikte betonklinkers
in principe niet leverbaar, alleen bij uitzondering 'in overleg' en 'prijs op aanvraag'
E levering op pallets gebruikte betonklinkers
altijd via depot, er geldt een éxtra toeslag p/m2 variërend van €2,00 - € 3,50 p/m2
F indicatie bijdrage transportkosten € 90,00 (onder voorbehoud en enkele reis > 60km 'op aanvraag')

 

 

 

 


Een volle vracht wordt o.a. bepaald door het 'maximaal toegestane gewicht van de lading'. Bij gebruikte betonklinkers van 8cm dik geldt binnen Nederland 180m2 als een volle vracht.

Omdat gebruikte betonklinkers bij kleinere hoeveelheden relatief duurder worden (als gevolg van beperkingen door Transport) wordt het prijsverschil p/m2 bij
kleinere hoeveelheden beduidend kleiner. Minder dan 85m2 loont altijd om nieuw en gebruikt even extra te vergelijken (die komen al in pakketten uit de productielijn).